SSC CHSL 2016 Sports Related Question

Total 64 Sports related questions asked in SSC CHSL 2016

SPORTS Q&A SSC CHSL 2016

Q1.­ Ajeet Bajaj is associated with which Sport?
7-Jan -2017
Options:
1)Badminton
2)Adventure Sports
3)Cricket
4)Hockey
Correct Answer: Adventure Sports
Ajeet Bajaj is the first Indian to ski to the North Pole and the South Pole within a year.

Q2.Who has the record of highest number of Gold Medals in the history of Olympics? 8-Feb-2017
Options:
1) Usain Bolt
2) Michael Phelps
3) Larisa Latynina
4) Ian Thorpe
Correct Answer: Michael Phelps.
Michael Phelps is an American swimmer won 28 medals in Olympic.
Known as Flying Fish.

Q3. In which sport in Asian Games, India has won maximum Gold Medals? 8-Jan -2017
Options:
1) Athletics
2) Hockey
3) Wrestling
4) Shooting
Correct Answer: Athletics

Q4. Shital Mahajan is associated with which sport?
8-Jan -2017
Options:
1) Sky Diving
2) Shooting
3) Discus Throw
4) Cricket
Correct Answer: Sky Diving
the youngest woman to jump over both the North and South Poles without trials

Q5.Limba Ram is associated with which Sport?
9-Jan -2017
Options:
1) Javelin Thrower
2) Archery
3) Cricket
4) Badminton
Correct Answer: Archery

Q6. Kobe Bryant is associated with which sport?
10-Jan-2017
Options:
1) Lawn Tennis
2) Basketball
3) Formula One
4) WWE
Correct Answer: Basketball

Q7.- K Srikanth has won Arjuna Award for which sport in India? 9-Jan -2017
Options:
1) Badminton
2) Billiards
3) Boxing
4) Chess
Correct Answer: Badminton

Q8. ­ “Sultan Johor Cup” is associated with ______.
10-Jan -2017
Options:
1)Hockey
2) Cricket
3) Football
4) Golf
Correct Answer: Hockey

Q9. Who is the first Indian woman Olympic medal Winner?
10-Jan -2017
Options:
1) Saina Nehwal
2) Sania Mirza
3) Dipa Karmakar
4) Karnam Malleswari
Correct Answer: Karnam Malleswari

Q10.Where is the Headquarters of international Cricket Council?
11-Jan-2017
Option:
1) Newyork
2) Geneva
3) Dubai
4) London
Correct Answer: Dubai

Q11.Shaquille O’Neal is associated with which Sport?
11-Jan-2017
Options:
1) Lawn Tennis
2) Basketball
3) Formula One
4) WWE
Correct Answer: Basketball

Q12.When is International Olympic Day observed?
11-Jan-2017
Options:
1) 16th August
2) 2nd February
3) 18th December
4) 23rd June
Correct Answer: 23rd June

Q13. Who has won the Formula One Australian Grand Prix 2016?
12-Jan-2017
Options:
1) Daniel Ricciardo
2) Lewis Hamilton
3) Nico Rosberg
4) Sebastian Vettel
Correct Answer: Nico Rosberg

Q14.The first woman Chess Grandmaster from India is
15-Jan-2017
Options:
1) S. Vijayalakshmi
2) Tania Sachdev
3) Harika Dronavalli
4) Richa Pujari
Correct Answer: S. Vijayalakshmi

Q15. What was India’s ranking in Rio Olympics 2016 Medal List?
15-Jan-2017
Options:
1) 11
2) 33
3) 67
4) 96
Correct Answer: 67

Q16.­ The first Asian city to host Summer Olympics was _________ .
15-Jan-2017
Options:
1) Moscow
2) Beijing
3) Tokyo
4) Singapore
Correct Answer: Tokyo

Q17.­ Who won the National Snooker Championship 2016?
16-Jan-2017
Options:
1) Manan Chandra
2) Mahesh Yadav
3) Aditya Mehta
4) Pankaj Advani
Correct Answer: Aditya Mehta

Q18.­ First Indian to win an Individual Olympic medal?
16-Jan-2017
Options:
1) Milkha Singh
2) P.T. Usha
3) Leander Paes
4) K.D. Jadhav
Correct Answer: K.D. Jadhav

Q19.­ Ryder Cup is associated with which sport
16-Jan-2017
Options:
1)Horse Race
2) Football
3) Cycling
4) Golf
Correct Answer: Golf

Q20. Martin Crowe was a cricketer of which country?
17-Jan-2017
Options:
1) Australia
2) New Zealand
3) England
4) South Africa
Correct Answer: New Zealand

Q21 Phil Mickelson plays which International Sport?
17-Jan-2017
Options:
1) Golf
2) Baseball
3) Basketball
4) Boxing
Correct Answer: Golf

Q22. The term “Birdie” is related to which game?
17-Jan-2017
Options:
1) Golf
2) Baseball
3) Basketball
4) Polo
Correct Answer: Golf

Q23. First indian sportsperson to win an individual Olympics silver for india is 18­Jan­2017
Options:
1) Sushil Kumar
2) Rajyavardhan Singh
3) Abhlnav Blndra
4) Dhyanchand
Correct Answer: Rajyavardhan Singh

Q24.­ Who won the Gold Medal in 400m sprint in 2016 Summer Olympics? 19­Jan­2017
Options:
1) Usain Bolt
2) Justin Gatlin
3) Andre De Grasse
4) Wayde van Niekerk
Correct Answer: Wayde van Niekerk

Q25. _____ is the national sport of England.
19-­Jan-­2017
Options:
1) Rugby
2) Soccer
3) Baseball
4) Cricket
Correct Answer: Cricket

Q26.­ Which country won the ICC Under­19 Cricket World Cup in 2016? 19-Jan-2017
Options:
1) Australia
2) West Indies
3) Srilanka
4) South Africa
Correct Answer: West Indies

Q27. Highest Civilian Honour received by Mary Kom is
20-Jan-2017
Options:
1) Padma Shri
2) Padma Bhushan
3) Padma Vibhushan
4) Bharat Ratna
Correct Answer: Padma Bhushan

Q29. Jeev Milkha Singh is associated with which game?
20-Jan-2017
Options:
1) Polo
2) Badminton
3) Golf
4) Tennis

Q30. Hopman cup is related to 20-Jan-2017 .
Options:
1) Badminton
2) Lawn tennis
3) Cricket
4) Hockey
Correct Answer: Lawn tennis

Q31.­ Anju Bobby George is associated with which game? 20-Jan-2017
Options:
1) Shooting
2) Athletics
3) Chess
4) Cricket
Correct Answer: Athletics

Q32. Which among the following countries won the Sultan Azlan Shah cup in 2016? 21-Jan-2017
Options:
1) Netherlands
2) Germany
3) England
4) Australia
Correct Answer: Australia

Q33. Which cricketer scored 400 runs in an innings in Test Cricket?
21-Jan-2017
Options:
1) Sachin Tendulkar
2) Don Bradman
3) Brian Lara
4) Vivian Richards
Correct Answer: Brian Lara

Q34. _____ recommended change in the structure and working of BCCI.
21-Jan-2017
Options:
1) Lodha committee
2) Parekh committee
3) Sena committee
4) Akhil committee
Correct Answer: Lodha committee

Q35. Highest Civilian Honour received by Saina Nehwal is
22-Jan-2017
Options:
1) Padma Shri
2) Padma Bhushan
3) Padma Vibhushan
4) Bharat Ratna
Correct Answer: Padma Bhushan

Q36. Geet Sethi is associated with which game?
22-Jan-2017
Options:
1) Billiards
2) Cricket
3) Hockey
4) Chess
Correct Answer: Billiards

Q37. First Indian to score a triple century in Test Cricket 16-Jan-2017
Options:
1) Sachin Tendulkar
2) Virender Sehwag
3) Sourav Ganguly
4) MS Dhoni
Correct Answer: Virender Sehwag

Q38. Who is the first Indian cricketer to have scored a triple hundred in test cricket? 18­Jan­2017
Options:
1) Rahul Dravid
2) Sachin Tendulkar
3) VVS Laxman
4) Virender Sehwag
Correct Answer: Virender Sehwag

Q39. Deepika Kumari is associated with _______.
7-Jan -2017
Options:
1) Archery
2) Wrestling
3) Boxing
4) Swimming
Correct Answer: Archery

Q40. Brendon McCullum is a cricketer of.
22-Jan-2017
Options:
1) South Africa
2) Australia
3) England
4) New Zealand
Correct Answer: New Zealand

Q41.Shiva Thapa is related to 22-Jan-2017
Options:
1) Badminton
2) Lawn tennis
3) Boxing
4) Cricket
Correct Answer: Boxing

Q42. Inderjeet Singh is related to . 23-Jan-2017
Options:
1) Shot put
2) Hockey
3) Lawn Tennis
4) Swimming
Correct Answer: Shot put

Q43.­ Which state won the Ranji trophy in 2015-2016? 23-Jan-2017
Options:
1) Railways
2) Mumbai
3) Karnataka
4) Bengal
Correct Answer: Mumbai

Q44.Santosh Trophy is related to which sports?
24-Jan-2017
Options:
1) Boxing
2) Kabaddi
3) Football
4) Basketball
Correct Answer: Football

Q45.who won the 2016 Formula One Rolex Australian Grand Prix.
24-Jan-2017
Options:
1) Michael Phelps
2) Lewis Hamilton
3) Novak Djokovic
4) Nico Rosberg
Correct Answer: Nico Rosberg

Q46. ­ Who won the 2016 men’s singles Wimbledon Championship?
24-Jan-2017
Options:
1) Novak Djokovic
2) Andy Murray
3) Roger Federer
4) Milos Raonic
Correct Answer: Andy Murray

Q47.­ Who is the winner of the first Indian Super League football?
24-Jan-2017
Options:
1) Atletico de Kolkata
2) Kerala Blasters
3) FC Goa
4) Delhi Dynamos FC
Correct Answer: Atletico de Kolkata

Q48. Highest number of test hundreds is scored by
25-Jan-2017
Options:
1) Jacques Kallis
2) Sachin Tendulkar
3) Ricky Ponting
4) Brian Lara
Correct Answer: Sachin Tendulkar

Q49. Lalita Babbar is related to 27-Jan-2017
Options:
1) Cycling
2) Wrestling
3) Gymnastics
4) Racing
Correct Answer: Racing

Q50. In which country, 13th South Asian games will be held?
25-Jan-2017
Options:
1) India
2) Australia
3) Nepal
4) Pakistan
Correct Answer: Nepal

Q51. When was the first cricket test match played?
27-Jan-2017
Options:
1) 1677
2) 1777
3) 1877
4) 1977
Correct Answer: 1877

Q52. ­ Which country won the first cricket world cup?
Options:
1) New Zealand
2) West Indies
3) England
4) Australia
Correct Answer: West Indies

Q53. The colour of Australian cricket team’s cap is
29-Jan-2017
Options:
1) Green
2) Blue
3) Red
4) Yellow
Correct Answer: Green

Q54. Who won the 2016 National Snooker Championship? 29-Jan-2017
Options:
1) Mohit Saraswat
2) Aditya Mehta
3) Arjun Pandit
4) Varun Shakya
Correct Answer: Aditya Mehta

Q55. Anjum Chopra is associated with which Sport?
30-Jan-2017
Options:
1) Javelin Thrower
2) Archery
3) Cricket
4) Badminton
Correct Answer: Cricket

Q56.Who among the following has not scored even a single triple hundred in test matches? 30-Jan-2017
Options:
1) Brian Lara
2) Virender Sehwag
3) Sachin Tendulkar
4) Chris Gayle
Correct Answer: Sachin Tendulkar

Q57.Who among the following has scored 2 triple hundreds in test matches? 30-Jan-2017
Options:
1) Ricky Ponting
2) Jacques Kallis
3) Sachin Tendulkar
4) Brian Lara
Correct Answer: Brian Lara

Q58.Who among the following has not scored a double hundred in an ODI? 2-Feb-2017
Options:
1) Virender Sehwag
2) Sachin Tendulkar
3) Brian Lara
4) Rohit Sharma
Correct Answer: Brian Lara

Q59.In 2012 London Olympics, Saina Nehwal won the ___________.
Options:
1) Gold Medal
2) Silver Medal
3) Bronze Medal
4) Didn’t win any Medal
Correct Answer: Bronze Medal

Q60.Whose ear Mike Tyson bite in professional boxing match in 1997 for the WBA Heavyweight Championship? 1Feb-2017
Option:
1) James Douglas
2) Evander Holyfield
3) Riddick Bowe
4) Michael Moorer
Correct Answer: Evander Holyfield

Q61. Which Indian Cricketer has not received the Arjuna Award yet? 3-Feb-2017
Option:
1) Virat Kohli
2) Rohit Sharma
3) MS Dhoni
4) R Ashwin
Correct Answer: MS Dhoni

Q62. Andy Murray is associated with which Sport?
7-Feb-2017
Options:
1) Lawn Tennis
2) Basketball
3) Formula One
4) WWE
Correct Answer: Lawn Tennis

Q63. In which Sport in Olympics, India has won maximum Gold Medals?
8-Feb-2017
Options:
1) Shooting
2) Wrestling
3) Hockey
4) Athletics
Correct Answer: Hockey

Q64 ­ What is the full name of Sachin Tendulkar? 25-Jan-2017
Options:
1)Sachin Suresh Tendulkar
2)Sachin Mahesh Tendulkar
3)Sachin Ramesh Tendulkar
4)Sachin Lokesh Tendulkar
Correct Answer: Sachin Ramesh Tendulkar

Thank You..